Handledarkurs i Uppsala

City Trafikskola erbjuder handledarkurs/introduktionskurs för dig som vill köra privat! Vi går igenom körkortsutbildningens mål, innehåll samt regler för övningskörning. I kursen pratar vi om hur man planerar och strukturerar upp övningskörningen samt vilka faktorer som är viktiga för trafiksäkerheten och miljön.

Handledarkursen är upplagt på 3,5 timmar och är obligatorisk för elev och handledare.

Efter genomförd kurs, rapporterar vi in ditt deltagande elektroniskt - direkt till Transportstyrelsen. Genomförd kurs är giltig i 5 år.

Vi anpassar alltid körkortsutbildningen efter din kunskapsnivå och planerar tillsammans efter just dina förutsättningar.

Har du till exempel aldrig kört förut börjar vi med att du får lära känna bilen och att manövrera den. När du känner dig bekväm med detta kommer du börja köra i varierad trafik. Vi kommer även att lära dig utföra en säkerhetskontroll.

Du får även hjälp med den teoretiska delen av körkortsutbildningen i form av teorikvällar på trafikskolan.

Du kan alltid sitta i datorhallen under öppettiderna och plugga teorin på vår trafikskola. Inloggningsuppgifter till datorerna får du via receptionen.
 
I slutet av din körutbildning är det dags för Riskutbildning del 2, vilket är en obligatorisk del i utbildningen och utförs på en halkbana.

 

CITY TRAFIKSKOLA UPPSALA AB